BALIKESİR / MARMARA - Saraylar Ortaokulu

Saraylar Ortaokulu

Fax bulunmamaktadır.
Adres
SARAYLAR MAH. CUMHURİYET/4 SK. SARAYLAR ILKOGRETIM OKULU BLOK NO: 6 MARMARA / BALIKESİR
Vizyon
Vizyonumuz, eğitim kalitesini her geçen yıl arttıran ve başarıları ile fark yaratan seçkin bir kurum olmaktır.
Misyon
Misyonumuz, tüm öğrencilerimizi hedeflerine eksiksiz ulaştırarak bir üst eğitim kurumuna devam etmelerine olanak sağlamak, coğrafi konum sebebiyle öğrencilerimizin sosyal anlamdaki eksikliklerini gidererek okulumuzu öğrencilerin ders dışı zamanda da kullanabileceği sosyal bir ortam haline getirmektir.
Başarılar
* Okulumuz futsal takımı 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Balıkesir Şampiyonu ve Türkiye Üçüncüsü olmuştur. * Okulumuz futbol takımı 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Balıkesir Büyükşehir Belediyesince organize edilmiş olan Mahalle Ligi futbol turnuvasında il ikincisi olmuştur. * 2015-2016 eğitim-öğretim yılında okulumuzda TÜBİTAK 4006 proje sunumu gerçekleştirilmiştir.
Kütüphane Kitap Sayısı :2500
Öğretim Şekli :Normal Öğretim 08:30-12:00 (4 Ders) 12:00-13:00 (Öğle Arası) 13:00-15:20 (3 Ders) 15:20-16:10 (Etüt Saati) 16:20-17:00 (Ders Dışı Egzersiz Çalışmaları + Ekstra Etüt Saati)
08:40 - 12:00 13:00 - 16:10
Ulaşım
Balıkesir-Erdek ve Tekirdağ-Barbaros Limanlarından kalkan feribotlar ile ulaşım sağlanmaktadır. Seferler asgari iki saat sürmektedir. Sefer sayı ve saatleri döneme göre değiştiğinden saatleri teyit ediniz.
Servis Bilgisi
Saraylar-Marmara 08:00-14:00 + 17:00 (Gemiye Endeksli Ek Sefer) Marmara- Saraylar 12:00 - 17:00 + 21:00 (Gemiye Endeksli Ek Sefer) (Sefer sayısı ve saatlerini teyit ediniz.)
Yerleşim Yeri
Saraylar Mahallesi mermer ocaklarını içinde barındıran bir yerleşim yeri olup ekonomisi mermer ve turizm üzerine kuruludur. Nüfusu yaklaşık 3000 civarındadır. Nüfusun büyük çoğunluğunu Kastamonu, Sinop ve Manisalı vatandaşlardan oluşmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuzun Marmara ilçe merkezine uzaklığı 24 km olup yolculuk yaklaşık 45 dk sürmektedir.
Kontenjan Bilgileri
Sınıflarımızın mevcudu 15-25 arasında değişmektedir. Kontenjan kısıtlamamız bulunmamaktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda ders dışı egzersiz faaliyeti olarak öğrencilerimize futbol kursu verilmektedir. Bu faaliyet için Saraylar Mahallesinde yer alan halı saha kullanılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda Fen ve Teknoloji öğretmenlerince hazırlanan projelerin sunumu her yıl Mayıs-Haziran aylarında TÜBİTAK 4006 projesi kapsamında veli ve öğrencilerimize sunulmaktadır.
Kalkınma ajanslarınca onaylanmış projemiz bulunmamaktadır.
Yurtdışı proje faaliyetimiz bulunmamaktadır.
Diğer Hususlar
Rehberlik Servisi, Mescit, Görsel Sanatlar Sınıfı, Bilgisayar Sınıfı (20 Bilgisayarlı), Özel Eğitim Sınıfı, Kantin, Tiyatro Salonu, Kütüphane, Basketbol Sahası (Mevcut Bahçe İçerisinde), Uygulama Bahçesi